Den neurotiska hygienisten

Mycket har hänt sen jag bloggade sist. T.ex. har jag ägnat stora delar av de senaste tolv månaderna åt att bli ett fullfjädrat träningsfreak, så till den grad att jag nu dricker proteinshakes och schemalägger muskelgrupper som om det vore föreläsningar. Denna livsstilsförändring medför inte bara att jag numera finner stort nöje i att stå framför spegeln och titta på mina magmuskler, utan även att jag duschar ungefär tre av fyra gånger på gymmet. Att gå hem svettig är ju ingen hit, liksom.

Men. Överanalyserande som jag är, kan jag inte låta bli att fundera en stund över det här med intimhygien i offentlig miljö. Vad är protokollet för det, egentligen? Jag förstår att det kanske inte är en big deal om man oftast duschar hemma, men i och med att jag allt som oftast delar mitt tvagande med typ fyra-fem andra damer och inte vill försaka min personliga hygien i någon mån, skapas vissa orosmoment. Är det okej att full-out-tvätta sin coochie/sitt ass i närvaro av andra? Jag inser att man förmodligen inte bör böja sig framåt 180 grader och ge alla en ofrivillig rundtur av sitt anus, men kan man överhuvudtaget utföra sina intimhygiensritualer eller är det oförskämt att utsätta folks fötter för risken att komma i kontakt med någon annans vulvavatten? Bör jag kanske stänga in mig på toaletten efter det att jag duschat av kroppen, och do my biznatch där inne?

…varför kan jag aldrig ha en okomplicerad relation till min vardag?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *